Prof. Dr. Aldoğan Kantarcı

Dr. Alpdoğan KANTARCI, diş hekimliği ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Kendisi, Periodontoloji alanında Board sertifikalı bir uzmandır (C.A.G.S.) ve Amerikan Periodontoloji Kurulu Diplomatıdır. Dr. Kantarci, ABD, Cambridge, MA'da bulunan ADA Forsyth Enstitüsü'nde Profesör (Kıdemli Kadro Üyesi) olarak görev yapmaktadır. Harvard Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Doçent ve Boston Üniversitesi Henry Goldman Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yardımcı Profesör olarak görev yapmaktadır.

Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda tamamlamış ve Boston Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak ABD'ye taşınmıştır. Boston Üniversitesi'nde klinik periodontoloji uzmanlık eğitimini (CAGS) tamamlamıştır.

Kendisi, ADA Forsyth Enstitüsü'nde klinik direktör olarak görev yapmakta ve aktif bir periodontist ve implantolog olarak çalışmaktadır. Dr. Kantarci, 60'tan fazla teze danışmanlık yapmıştır ve birçok lisansüstü ve yüksek lisans klinik ve teorik diş hekimliği derslerinde ders vermiştir. 20'den fazla diş hekimliği ve tıp bilimsel dergisinin editör kurulunda görev yapmaktadır.

Araştırma ilgi alanları arasında Periodontitiste Oral Enflamasyonun Moleküler Mekanizmaları ve Çözüm Yolları ile Sistemik Hastalıklarla Bağlantısı, Deneysel Modeller, Diş Hekimliği Araştırmalarında Yüksek Verimli Analizlerin Klinik Uygulamaları (örneğin xMAP Multiplexing) ve Diş Hareketinin Biyolojisi bulunmaktadır. Kendisi birkaç patent sahibidir.

Dr. Kantarci, hakemli bilimsel dergilerde 210'dan fazla makale yayınlamış, kitap bölümleri yazmış ve 500'den fazla sözlü sunum yapmıştır.

Periodontal rejenerasyon ve iltihap.

”Periodontal rejenerasyon, hastalik nedeniyle yikima ugramis dokularin ve butunlugunu kaybetmis periodonsiyumun yapisal ve fonksiyonel olarak restorasyonunun ve yeniden saglikli bir sekide dentoalveoler sistemin homeostatik dengesinin kurulmasini amaclar. Bu konuda yapilan calismalar alevol kemiginin, sementin, disetinin ve periodontal membranin ayri ayri rejenerasyonunun mumkun olmadigini; ornegin kemik greftlerinin tek basina yeterli periodontal rejenerasyon saglayamadigini ortaya koymustur. Mekanik yontemlerin uygulandigi diger yaklasimlarda da (ornegin bariyer membranlar), iyilesmenin sinirli kaldigi gosterilmistir. Bu nedenle periodontal rejenerasyona yonelik yeni yaklasimlara ihtiyac vardir. Bir patolojik surecin sonunda ortaya cikan periodontal yikimin mikrobiyal ve iltihapsal mekanizmalari goz onunde bulundurulmadan tersine cevrilmesi ve doku rejenerasyonu mumkun degildir. Bu sunumda biyolojik mekanizmalarin isiginda ve bu prensipleri kullanarak gelistirilen rejenerasyon yaklasimlari incelenecektir. Kok hucrelerin kullanimi, nanotip, coklu tasiyicilar ve buyume faktorlerinin perioodontal rejenerasyondaki rolu itihapsal vemikrobiyal mekanizmalarla beraber ele alinacaktir.”

Gün Saat Dakika