Prof. Dr. Gençay Keçeli

2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı fakültenin Periodontoloji Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamladı. Tezi “Estetik Periodontal Cerrahide Bağ Dokusu Grefti ve Trombositten Zengin Plazmanın Kombine Kullanımı” başlığını taşıyordu. Dört yıl özel muayenehane klinisyeni olarak çalıştı. 2011 yılından itibaren kariyerine Kırıkkale Üniversitesi'nde ve ardından da yeniden Hacettepe Üniversitesi'nde devam etti. 2016 yılında yardımcı doçentliği sırasında “Free University of Berlin-Charite Hospital”da misafir bilim insanı olarak çalıştı. 2018 yılında Doçent ünvanını aldı ve halen Hacettepe Üniversitesi'nde tam zamanlı docent olarak görev yapmaktadır. Kendisi ayrıca 2023 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü "Tıbbi Biyoloji" programında Yüksek Lisans diploması almıştır.

H. Gencay Keçeli'nin uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış 35 adet bilimsel makalesi, uluslararası ve ulusal kongrelerde sözlü ve poster sunumları dikkate alındığında, en çok periodontal plastik ve rekonstrüktif cerrahi, implantoloji ve yumuşak doku yönetimi ile ilgilenmektedir. 2010 yılından itibaren mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarında aktif olarak yer alması yönüne ek olarak genetik ve doku mühendisliği gibi temel periodontoloji alanlarında eğitim geçmişine sahiptir.

Periodontal Plastik Cerrahi – Uygulamalı Kurs

Estetik bölgede meydana gelen yumuşak doku defektlerinin periodontal plastik cerrahi ile onarımı hasta memnuniyeti açısından büyük önem arz etmektedir. Uygulamada gözden kaçabilecek küçük hatalar ya da yanlış kararlar; yetersiz tedavi sonucu, doku yüzeyi bozuklukları, renk uyumsuzluğu ve skar dokusu oluşumu gibi ilerde düzeltilmesi zor durumları ortaya çıkarabilmekte ve hekimleri zor durumda bırakabilmektedir. Periodontal plastik cerrahi başarısında rol oynayan faktörlerin tartışılması ve sorgulanması, hataların azaltılması ve başarının artırılmasında anahtar rol oynamaktadır. Planlanan kurs boyunca katılımcılar cerrahi yeteneklerini geliştirebilecekleri bir eğitimden faydalanacaktır. Mukogingival tedavi ve diş çevresi yumuşak dokuların yönetimi kursun teorik ve pratik içeriğini oluşturacaktır. Bu kurs ile birlikte katılımcılar başarıyı etkileyen ve başarısızlığa sebep olan faktörleri daha iyi kavrayacak, yumuşak doku yönetimi için gerekli cerrahi yetenekleri kazanacak, dişeti grefti elde etme ve verici saha yönetme bilgi ve becerilerini artıracak, aynı zamanda mukogingival tedavi ve flep dizaynıyla ilgili biyolojik prensipleri öğrenmiş olacaktır.

Gün Saat Dakika