Prof. Dr. Sofia Aroca

Prof. Dr. Sofia Aroca, geniş akademik ve profesyonel deneyime sahip seçkin bir periodontoloji uzmanıdır. Diş hekimliği eğitimini tamamladıktan sonra, Paris VII Üniversitesi'nden diş biomateryalleri, periodontoloji ve oral implantoloji alanlarında ileri düzey yeterlilikler. Dr. Aroca, Paris VII Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış, ayrıca Szeged Üniversitesi ve Bern Üniversitesi'nde Misafir Profesör olarak bulunmuştur.

Paris'te bir klinik araştırma ve sürekli eğitim merkezinin ortak sahibidir ve periodontal plastik cerrahi alanında tanınmış uluslararası bir konuşmacıdır. Dr. Aroca'nın araştırmaları, periodontal plastik cerrahi tekniklerinin öngörülebilirliğini artırmaya odaklanmaktadır. Kendisinin hakemli dergilerde birçok yayını bulunmakta olup, periodontal rejenerasyon ve peri-implant enfeksiyonları üzerine birkaç kitabın ortak yazarıdır.

Çoklu diş eti çekilmeleri için tünel tekniği: Neden, ne zaman ve nasıl?

Çoklu diş eti çekilmelerinin tedavisine yönelik çeşitli cerrahi teknikler, aralarında çoklu koronale kaydırılan flep (MCAF) ve çoklu koronale kaydırılan tünel tekniği'nin (MCAT) de bulunduğu farklı tipteki çalışmalarda (RKÇ, Meta-analizler, sistematik derlemeler) değerlendirilmiştir. Bu iki teknik, kapsamlı olarak değerlendirilmiş klinik duruma uyarlandıkları sürece önceki hedef gereksinime (örneğin kökün tamamen kapatılması - CRC) ulaşabilme kapasitelerini göstermiştir. Bu nedenle, çoklu çekilmelerin tek bir cerrahi teknikle tedavisi, herhangi bir dişteki anatomik durumun çeşitliliği, daha geniş avasküler alanlar ve dişlerin konumu göz önüne alındığında daha karmaşık bir görevdir.

İlk değerlendirmede çeşitli unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Şimdiye kadar, hangilerinin majör veya minör belirleyici olduğu ve cerrahi seçimi nasıl etkiledikleri konusunda net bir ayrım bulunmamaktadır ve karar verme süreci cerrah için hala zor bir görevdir.

Bu sunumun amacı, çoklu diş eti çekilmelerinin tedavisinde tünel tekniği uygulanması söz konusu olduğunda en doğru klinik muko-gingival durumu belirlemek için literatüre ve klinik deneyime dayalı bir karar verme sürecini sunmaktır.

Gün Saat Dakika